Salam..
Sempena Sabtu yang mama sengal tahap dewa, mama buat kue Badak GMO..
GMO?? ala- ala kacukan la paling senang mau terangkan apa itu GMO..
Dari mama menenangkan hati shopping, bagus mama buat kue utk anak2 mama makan..
Tara..
( sesuai utk baby 8 bulan ke atas sebagai jajan yg sihat @ finger food)
Sempena Sabtu yang mama sengal tahap dewa, mama buat kue Badak GMO..
GMO?? ala- ala kacukan la paling senang mau terangkan apa itu GMO..
Dari mama menenangkan hati shopping, bagus mama buat kue utk anak2 mama makan..
Tara..
( sesuai utk baby 8 bulan ke atas sebagai jajan yg sihat @ finger food)
Ni ikan bilis si kembar..cuci bersih..
Goreng menggunakan minyak jagung..sikit jak ya minyaknya..
Tumbuk hingga halus..
Sediakan bawang besar potong dadu, sedikit kelapa parut dan ikan bilis yg ditumbuk menjadi serbuk..
Tumis bawang bersama minyak hingga naik bau..
Masukkan homemade sos tomato baby..
Cara buat ni sos ada di SINI..
Masukkan serbuk bilis..
Masukkan santan parut..
gaul hingga sebati dan siap!!
Sedap ni inti tau..kalo ada pulut..mesti mama yg makan berabis..
Ni mama buat doh dari labu dan keledek..
Cara buat sama macam buat kue keria labu + keledek..
Sila klik INI utk mengetahui cara buat doh luar..
( biar lembek sikit,,jangan keras macam doh karipap pulak ya..)
( biar lembek sikit,,jangan keras macam doh karipap pulak ya..)
Masukkan inti..
Tutupkan..
Leperkan..
Siap utk digoreng..
kak, hari tu sy buat tu keria labu+keledek..latak tepung naik sndri tu la smpi blh uli tp bila goreng, adui punya keras..tidak gebu..uhuhu...
ReplyDeleteNanak..tepung kamu terletak byk..mmg kalo kita letak tepung naik sendiri, biar lembut dan melekit sikit..nanti bila goreng dia akan rangup..lembut..try lagi..kakak pon mula2 mcm tu..
ReplyDelete