Berehat Sebentar Bersama

Wednesday, May 30, 2012

Lauk Campur Berstim

Salam...

Sempena Cuti Kaamatan ni, mama terlebih rajin sebab "Gadget" baru mama ni..

Tara....
(Resepi ini sesuai untuk 10 bulan ke atas sbb ada pengunaan jagung)

* Jika mau buat untuk baby 8 bulan, jagung ganti dengan lobak yg disangat halus*


Ekceli ni resepi cucur jagung yg mama pernah buat dulu..
Resepi asal ada di SINI..


Mula-mula, mama hiris sedikit jagung segar, sedikit kobis,sedikit daun sup..


Mama masukkan bawang putih dan merah yg mama tumbuk halus utk ambil bau yg sedap..


Mama tambah dalam 1 sudu ikan bilis yg disangai serta diblend halus..( Pengganti udang dalam resepi asal )
1sudu tepung
1 biji telur



Masukkan dalam pengukus telur..


Last sekali mama tabur chez...

Tidak ada chez pon sedap ba ni..Saja mau habiskan stok chez dirumah..

Ready to stim..


Tutup supaya cepat masak..


Lauk kesukaan Manja untuk hari ini..

Selamat Menyambut Pesta Kaamatan!!!

1 comment:

  1. wahhh..sihatnye kak..=)
    tunggu asyfa bsr sikit nak try resepi ni =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...