Salam..
Sempena cuti Sabtu dan Ahad, mama hape..
Susah ba mau cuti sudah sabtu..mcm dpt loteri...
Project Mega minggu ni buat SMECC lapis Chez..
SMECC (Super Moist Eggless Choc Cake) ni mama pernah buat di entry lepas..
Sila baca SINI utk resepi penuh..
Utk mendapatkan kek SMECC Lapis Chez, mama tapau resepi dari blogger hebat..Rahel yg santik o..
Makasih ya Rahel sebab sudi kongsi resepi hebat ni..Mama bagi 5 bintang!!
Kek ni mama pilih sebab byk alasan..
1....Tiada penggunaan telur..( sangat baik utk anak2 mama yg ada ekzema)
( Untuk momies yg mau buat kek ni utk Bday anak, kek ini boleh diberikan utk anak umur 2 tahun ke atas sbb ada penggunaan gula..)
2..Mudah..( guna sudu pon jadi..sbb mama tiada mixer..>.< )
3 ..Jimat..( sebab kukus saja..mama kukus didandangan soja..)
4..Pilihan Sihat..( penggunaan minyak jagung dan gula perang yg mama ganti guna molasses organic sugar)
Tara!!
Memang rasa hebat dan maveles..Semua anak suka makan..
Mama hanya gunakan handblander utk blend chez dan freshcream..
So utk momies yg ada handblander..Jangan sia-siakan handblander puree baby anda..
Pengunaan dandangan utk masak nasi kukus kembar mama gunakan utk kukus kek..
Jimat..Sesiapa tiada kukusan, beli jak dandangan sederhana ni, boleh kukus nasi, boleh buat kek, boleh kukus kelupis, buras,kukus buah2an utk buat puree baby, kukus apam, pau..dll..
Dengan harga cuma RM20, ia sangat berbaloi...
Alamak..Sori..Beri laluan sekejap kepada iklan tidak berbayar ini..Ho..ho..
Mama tutup supaya air tidak menitis ke kek..
( tu lampin bersih ba..inda / tidak pernah pakai tu..Khas tutup kukusan saja..)
Isi yg sangat lembut tau..
Sori..Mama tidak pandai hias kek..mama sumbat2 saja tu freshcream..yg penting ada rupa 'kek'..
Semua org Gembira Sakan tau..
Selamat Berhujung minggu!!!
Sempena cuti Sabtu dan Ahad, mama hape..
Susah ba mau cuti sudah sabtu..mcm dpt loteri...
Project Mega minggu ni buat SMECC lapis Chez..
SMECC (Super Moist Eggless Choc Cake) ni mama pernah buat di entry lepas..
Sila baca SINI utk resepi penuh..
Utk mendapatkan kek SMECC Lapis Chez, mama tapau resepi dari blogger hebat..Rahel yg santik o..
Makasih ya Rahel sebab sudi kongsi resepi hebat ni..Mama bagi 5 bintang!!
Kek ni mama pilih sebab byk alasan..
1....Tiada penggunaan telur..( sangat baik utk anak2 mama yg ada ekzema)
( Untuk momies yg mau buat kek ni utk Bday anak, kek ini boleh diberikan utk anak umur 2 tahun ke atas sbb ada penggunaan gula..)
2..Mudah..( guna sudu pon jadi..sbb mama tiada mixer..>.< )
3 ..Jimat..( sebab kukus saja..mama kukus didandangan soja..)
4..Pilihan Sihat..( penggunaan minyak jagung dan gula perang yg mama ganti guna molasses organic sugar)
Tara!!
Memang rasa hebat dan maveles..Semua anak suka makan..
Mama hanya gunakan handblander utk blend chez dan freshcream..
So utk momies yg ada handblander..Jangan sia-siakan handblander puree baby anda..
Pengunaan dandangan utk masak nasi kukus kembar mama gunakan utk kukus kek..
Jimat..Sesiapa tiada kukusan, beli jak dandangan sederhana ni, boleh kukus nasi, boleh buat kek, boleh kukus kelupis, buras,kukus buah2an utk buat puree baby, kukus apam, pau..dll..
Dengan harga cuma RM20, ia sangat berbaloi...
Alamak..Sori..Beri laluan sekejap kepada iklan tidak berbayar ini..Ho..ho..
Mama tutup supaya air tidak menitis ke kek..
( tu lampin bersih ba..inda / tidak pernah pakai tu..Khas tutup kukusan saja..)
Isi yg sangat lembut tau..
Sori..Mama tidak pandai hias kek..mama sumbat2 saja tu freshcream..yg penting ada rupa 'kek'..
Semua org Gembira Sakan tau..
Selamat Berhujung minggu!!!
No comments:
Post a Comment