Salam...
Kali nie aku mau tambah nota memasak aku..
Udang masak butter..
Masak sbb lokung yg kepingin..x tau la aku, byk betul dia KEPINGIN..:)
HA..HA...
Mcm biasa, aku tunjuk dulu hasil...
Rasanya semua org pandai masak, aku jak ni kebaruan baru mau belajar..ha..ha..
Bahan:
udang basah
kuning telur
daun kari
butter
garam, perasa, gula, serbuk lada sula (bahan2 perasa)
bwg putih dicincang halus dan sedikit lada dihiris2..(mau pedas guna cili api)
(aku x spesifickan quantiti sbb masak main antam2 jak)..
Mula2
aku tumis guna sedikit minyak udang yg telah dibuang kulitnya sehingga masak dan angkat & letak di piring dulu..
Cairkan butter utk kita menumis kuning telur yg telah kita gaulkan.. Tuang sedikit-sedikit sambil tangan tanpa henti menstirkan bancuhan telur tadi..ha..ha.. |
Sikit2 jak kita tuang hingga habis semuanya..
Masukkan
stok ayam..
(Wah
nasib di rumahku sentiasa ada stok ayam)
untuk
sesiapa masih konfius buat stok ayam, sila rujuk di Dapur Mama C Mimi..
Masukkan
daun kari..
tambahla
semua bahan2 perasa..
Masukkan udang yg kita telah goreng tadi dan akhir sekali kita masukkan oat ke dlm masakan kita tadi dan gaul sehingga sebati..
Tara..Siap
dan sangat mudahkan...
Apa
yg Penting???
Sedap
& Maveles...
Selamat
menCuba...
No comments:
Post a Comment