Nie angin rasa mau buat chez cake yg dibakar..
Mcm biasa, mesti ambil resepi paling mudah dlm MyResepi..
Rasa betul2 chez..dan sedap tau..
Ipan suka betul mamam..
Bahan-bahan ( 18 cm )
- 250g cream cheese
- 200cc/ml fresh cream/plain yogurt
- 2 sudu besar jus lemon
- 3 sudu besar tepung gandum
- 2 biji telur
- 90g gula
Cara-cara
- Panaskan oven 170 degree. Sapukan loyang dgn butter atau alas dgn kertas minyak pun ok(oven paper)
- Masukkan semua bahan-bahan ke dalam mixer atau blander. Mix biar sampai jadi cream
- Masukkan ke dalam loyang dan bakar selama 40-45 minit
- Setelah hampir masak atau selepas 30 minit bolehlah letak aluminium foil untuk mengelakkan permukaan hangus.
- Bila sejuk, simpan dalam peti ais semalaman untuk mendapatkan rasa cheese cake yang sedap.
Nanti mama buat lagi ya...Da..Da..