Berehat Sebentar Bersama

Thursday, December 5, 2013

Biskut Mur Simple Dimple


Salam manis..kali ni mama updatekan sedikit resepi kesukaan mama iaitu Biskut Mur Acil Kantin..Ha...ha...Sejarah mama buat ni biskut sebab kepingin betul mau makan..So kuatkan hati buat sebab mana ada dijual kalo bukan musim raya..Mau tunggu raya, sempatlah mama kempunan..ha..ha...


Dalam resepi yang simple ni mama perlukan :

*  2 buku butter brand Golden Churn
*2 biji kuning telur
 * tepung secukupnya


 mula-mula kacau saja butter dan kuning telur..tidak perlu guna mixer..kacau saja guna sudu makan tu..then masukkan tepung sikit-sikit sehingga tepung menjadi doh..Bila doh tidak melekat di tapak tangan, ertinya doh sudah sedia untuk dibulatkan..



Tara..Sedia dibakar..Abaikan bentuk yang pelbagai..ni level malas ba..Yang penting siap saja..

Bila dah siap bakar dan sejukan hingga ia suam..then bolehlah diulit dengan gula yang diblender halus...


Tips untuk mendapatkan balutan yang cantik dan kemas..pastikan biskut diulit dengan gula tiga kali..
contoh :
ulit biskut jam 8.00..then rehatkan 5 minit..
ulit lagi 8.05 dan rehatkan lagi 5 minit
ulit lagi jam 8.10...habis...




Tara..Sedap dan senang gilak O.o


Selamat mencuba!!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...