Berehat Sebentar Bersama

Monday, July 13, 2015

Nasi KUNING Express OlivenolAssalamualaikum..salam Isnin yang semangkit sbb mau cuti ..Ha..ha..Ni saja mau updatekan sedikit resepi kalang kabut mak di hujung puasa ni..Bila bapak Ipan cakap akan sampai tidak lama, sedangkan satu apa pun belum mak masak..jadi terciptalah sambal yg menggunakan cornflakes yg diblander halus.Rasa??? Bagi mak tetap sedap dengan kepekatan kuah yg mak suka..Result????Bapa Ipan tambah 3 kali..kira berjaya la tu..mak puas hati dan boleh cuba lagi akan datang.

Nasi Kuning Tuna Olivenol
Resepi Nasi :
☆ Tanak beras bersama santan,Beberapa titis olivenol,secubit garam,beberapa hiris halia,kunyit @ serbuk kunyit dan simpulkan 2 helai pandan.Sumbat saja dlm rice cooker dan biarkn ia masak.

Resepi Kuah sambal express dan pekat
☆ Tumis bwg,masukkan cili boh,bila cili agak masak,masukkn air asam jawa,masukkan garam dan gula.Bila da mendidih lama sikit masukkan serbuk conflakes yg tlh diblander.Tujuan untuk kuah pekat dgn cepat dan sedap.Masukkan Olivenol Plus .dan untuk anda yg sukakan bwg besar yg banyak pada kuah,masa ni sumbat saja hirisan bwg holand sebelum diangkat kuah tadi.

RESEPI SERUNDING TUNA EXPRESS
☆Carikkan saja ikan goreng.Kalo ada sisa ikan masak pindangka,masak ampap ka,masak apa2 saja pun boleh..ni kes menyelamatkan sisa ikan sahur.😂😂
☆ Tumiskn sedikit shj apa2 bwg dan halia,(yg ditumbuk lumat)?masukkan isi ikan yg dicarik halus atau ditumbuk halus..sangai sampai kering bersama kelapa parut.tambah garam dan gula serta sikit serbuk kunyit ikut citarasa kamu..angkat dan sedia di mkn bersama nasi kuning ☆ Nasi kuning di makan bersama sumber protin kegemaran anda yg telah digoreng., timun,telur rebus,kuah lada dan serunding kelapa.

OLIVENOL PLUS# khasiatpatizaitun# Olivenol# hidrox#

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...